De Chef

Chef-kok Tijn Pelkmans

Al in zijn jeugd interesseerde Tijn zich voor koken en lekker eten. In zijn familie was goed en lekker eten altijd al gewoon. Als kind ging hij mee naar Frankrijk en leerde hij alles proeven.

Hij genoot zijn opleiding aan de gerenommeerde Hotelschool ter Duinen in Koksijde, België. De jaren daarna heeft hij in meerdere restaurants gewerkt met een of twee Michelinsterren waaronder de Zwethheul**, Parkheuvel** en restaurant mijn Keuken*. In deze periode leerde hij werken met producten van topkwaliteit en ontwikkelde hij zijn visie op koken.

Bij restaurant de Zwaan* kreeg Tijn als souschef meer vrijheid om zijn pallet te ontwikkelen en zijn creativiteit te laten zien. Zijn culinaire reizen brachten inbreng in de menukaart, waardoor hij zijn gasten van herkenbare én nieuwe smaken kon laten genieten.

De laatste jaren heeft Tijn naast praktische werkzaamheden in de keuken ook een adviserende rol gehad voor meerdere horecaondernemingen. Van concept naar een succesvol grillrestaurant zoals Colins in Breda. Hij had een rol bij het plannen en realiseren van de keukenrouting, het ontwikkelen van de menukaart, het contact leggen en onderhouden met leveranciers en het adviseren over inkoop.

Sinds 2020 volgt Tijn zijn culinaire passie en is hij gestart met DinnerTijn.

Interesses en passie

Privé chef Tijn Pelkmans laat graag zijn zintuigen prikkelen en gaat, wanneer de mogelijkheid zich voordoet, graag op reis. Een onuitputtelijke bron van inspiratie haalt hij uit reizen en andere (eet)culturen leren kennen.

Van cultuur en gastronomie opdoen in de prachtige Europese steden zoals o.a. , Lissabon, Bologna en Parijs. Of uit eten gaan bij de beste chefs, in de meest prachtige restaurants van London tot aan Moskou. Chef-kok Tijn Pelkmans is altijd op zoek naar verbetering en perfectie. Het hart van privé chef-kok Tijn Pelkmans gaat sneller kloppen van de Aziatische keuken. Zijn rondreizen door o.a. China, Thailand, Maleisië en Indonesië geven de privé chef enorm veel inspiratie. De geuren, kleuren en hectiek van de Aziatische steden, is waar de chef aan huis gelukkig van wordt. De passie van privé-chef Tijn Pelkmans is om de authentieke Aziatische keuken perfect te kunnen beheersen.